Channel: Bolswards Nieuwsblad » Loet Boot

Mulier verspeelt punten in openingsduel

$
0
0

LUTTELGEEST - In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen moest het Witmarsumer Mulier op bezoek bij Tonego. Deze wedstrijd in Luttelgeest was de eerste van maar liefst vijf tripjes richting de polder die Mulier dit seizoen voor de boeg heeft. Beide teams bewaarden hun eerste competitiedoelpunt voor een volgende wedstrijd.

Mulier begon scherp en agressief aan de wedstrijd. Al in de eerste minuten kreeg Mulier twee kansjes uit een corner. Tonego kwam niet onder de druk uit en trok zich massaal terug in het centrum van de verdediging. Mulier moest het daarom vooral zoeken via de zijkanten. Dat lukte vooral aan de rechterkant aardig, waar A-junior Jesse van der Molen vaak veel ruimte had. Toch lukte het niet om de spitsen Roland Burger en Herman Sprik in stelling te brengen. Veel voorzetten kwamen niet aan en ook andere, veelbelovende, situaties werden slecht uitgespeeld.

Tonego kwam gaandeweg iets beter in de wedstrijd en kon met een paar snelle aanvallen voor wat gevaar zorgen. Een paar matige schoten van afstand konden de keeper van Mulier echter niet verontrusten. Mulier bleef de bovenliggende partij, maar de Witmarsumers hadden moeite om een aanval goed uit te spelen.

Zo kwam het meeste gevaar dan ook uit afstandsschoten, maar onder andere Jan-Geert Dijkstra mikte de bal ver naast of over de goal. In de laatste minuten van de eerste helft kreeg Roland Burger nog een goede kopkans uit een prima voorzet van Folkert van der Wei. De keeper stond echter goed opgesteld waardoor ook deze mogelijkheid verloren ging.

Na rust stond er een heel ander Tonego. Met drie in plaats van twee spitsen creëerde de thuisploeg opeens veel meer dreiging. Via de linkerspits kwam Tonego een aantal keer gevaarlijk door, maar ook de voorwaartsen van Tonego hadden niet echt hun dag. Beide partijen zochten steeds vaker de lange bal, waardoor het niveau niet best was, maar het spel wel steeds op en neer golfde.

Mulier had daarvan kunnen profiteren met de vele snelle mensen, maar de nauwkeurigheid ontbrak. Halverwege de tweede helft kreeg Mulier een enorme kans via Herman Sprik. Na een goede actie en dito voorzet van Roland Burger stuitte hij echter op het uitgestoken been van de Tonego-keeper. Ook Tonego kreeg een 100% kans na een uitgespeelde aanval, maar de bal hobbelde net langs de paal over de achterlijn.

Trainer Loet Boot probeerde de wedstrijd nog te doen keren door jongelingen Lars Vallinga en Jelte Strikwerda in het veld te brengen. Ook zij konden echter niet een beslissende rol spelen. Zo stonden er na negentig minuten spelen nog altijd geen doelpunten op het scorebord, waardoor beide ploegen slechts één punt overhielden aan deze seizoensouverture.

Mulier speelde een aardige eerste helft waarin het zeker eenmaal had moeten scoren. In de tweede helft was de koek echter op en mocht Mulier blij zijn dat het achterin de nul hield. Zaterdag 8 september wacht NOK uit Oudemirdum dat zijn eerste wedstrijd met maar liefst 5-0 wist te winnen van Makkum.